Hoiva ja Terveys Arenan puhuja Stella Cizinsky terveydenhuollon tulevaisuudesta: ”Raha ei korvaa motivaation puutetta”

Ruotsalainen lääkäri Stella Cizinsky puhuu Hoiva ja Terveys Arenassa terveydenhuollon johtamisesta, josta hän on kirjoittanut kirjan vuonna 2018. Hän kertoo, että kirja syntyi hämmennyksestä erilaisten johtamisteorioiden keskellä.

Stella Cizinsky on johtanut kardiologian osastoa Örebron yliopistollisessa sairaalassa vuodesta 2005 lähtien. Sitä ennen hän on työskennellyt lääkärinä 20 vuotta.

– Kun siirryin johtamistehtäviin, osallistuin moniin kauppatieteellisiin johtamiskoulutuksiin. Olin hämmentynyt, koska opetus oli erilaista kuin työ, jonka olin nähnyt käytännössä, hän sanoo Hoiva ja Terveyden haastattelussa.

Hänen mukaansa johtamisopeissa on se ongelma, että erilaisilla teorioilla on vain vähän yhteyttä terveydenhuollon käytännön johtamiseen. Konsulttifirmat myyvät johtamisideoita, mutta teorioita tulee ja menee, eikä niistä juurikaan jää konkreettista hyötyä terveydenhuoltoon, joka on monimutkainen ympäristö.

– Silloinhan teoriat ovat vain fantasioita. Johtajille ei ole olemassa mitään erityisiä työkaluja, joilla he voisivat pelastaa tilanteita. Kun näin käy, johtajat itsekin pettyvät ja heidän alaisensa menettävät luottamuksen.

Siksi Cizinsky ja Lundin yliopiston professori Mats Alvesson halusivat yhdistää johtamisen tiiviisti terveydenhuollon käytäntöihin kirjassaan sekä tutkimukseen.

– Olisin tarvinnut tällaisen kirjan, kun aloitin johtajana. Minulla olisi ollut paljon helpompaa, Cizinsky sanoo.

Johtaja saattaa sortua narsismiin

Cizinskyn mukaan terveydenhuollon johtaminen rakentuu pitkän tähtäimen sitoutumisesta, ihmissuhteista, keskusteluista ihmiseltä toiselle, substanssiosaamisesta ja siitä, että johtaja on läsnä myös vaikeina aikoina. Hänellä pitää olla kokemusta ja näkemystä.

– Johtajan pitää tuntea itsensä hyvin osatakseen johtaa muita. Kehotan myös tutkimaan omaa pimeää puolta. Kun ihmisestä tulee johtaja, hän alkaa käyttäytyä myös niin, ehkä ryhtyy käyttämään tiettyjä fraaseja tai jopa narsistisella tavalla, koska häneltä odotetaan sitä. Näin voi käydä hyvin helposti, Cizinsky sanoo.

– Tosin teillä suomalaisilla on ehkä enemmän jalat maassa kuin meillä, hän huomauttaa.

Nykyarvot eivät tue terveydenhuoltoa

Cizinsky on huolissaan terveydenhuollon tulevaisuudesta. Aiemmin esimerkiksi lääketiede oli parhaimpien opiskelijoiden ykkösvalinta Ruotsissa, nyt nuorista aivoista kilpailevat liike-elämä, yrittäjyys, teknologia ja oikeustiede.

– Ne, jotka ennen valitsivat sairaanhoitajan ammatin, valitsevat muita ammatteja, joissa vastuu ei ole niin suuri. Moni aloittaa sairaanhoitajakoulun, mutta lopettaa sen ja ryhtyy vaikkapa kosmetologiksi, joka on noussut suosituksi ammatiksi Ruotsissa.

Tällaisten trendien vuoksi Cizinsky on pessimistinen tukemaan sitä näkemystä, että terveydenhuollon paremmalla johtamisella voisi muuttaa asioita. Kyse on pikemminkin siitä, että ammattien arvostus muuttuu arvomuutosten mukana.

– Yhteiskunnassa pitäisi olla sellaisia arvoja, että ihmisiä hoitavien työntekijöiden status on korkeampi, eikä sitä saada aikaan ainoastaan rahalla. Valitettavasti meillä on epäkypsä ja narsistinen yhteiskunta, eivätkä ihmiset ole valmiita enää tekemään sellaista, mitä he eivät halua.

Kurinalainen ja säännelty terveydenhuolto ei ole trendikäs työpaikka aikana, jossa korostuvat yksilölliset arvot kuten vapaa-aika. Cizinsky kertoo esimerkkinä, että Ruotsissa on kesäisin suuri pula kätilöistä, koska he haluavat lomailla perheensä kanssa.

Raha paisuttaa järjestelmää

Cizinskyn mielestä rahakaan ei korjaa sitä ongelmaa, jos ihmiset eivät motivoidu hoitajan töistä. Rahan pumppaaminen systeemiin saattaa vain kasvattaa ongelmia ja palkkaeroja, ainakin Ruotsissa.

Hän sanoo, että Ruotsissa terveydenhuollon yksityisten yritysten palkat ovat jo ainakin kaksinkertaiset julkiseen sektoriin verrattuna ja yksityisellä puolella työtä voi tehdä vain esimerkiksi päivisin.

– Miten voimme saada nuoria valitsemaan työn, jossa pitää olla valmiina vuorokauden ympäri, vaihtaa vanhusten vaippoja ja syöttää ikääntyneitä. Se ei vain ole tarpeeksi glamoröösiä.

– Meidän pitäisi yhteiskunnassa keskustella, mikä on tärkeää ja vastuullista työtä. Tätä eivät voi terveydenhuollossa toimivat johtajat ryhtyä kertomaan alaisilleen.

Lue lisää:

Organisation och ledning i sjukvård: en reflekterande ansats, 2018, Mats Alvesson, Stella Cizinsky

Osallistu Hoiva ja Terveys Arenaan 3.5.2022 täältä.

kuva: Hoiva ja Terveys Arena

 

Edellinen artikkeliHoitajat valmistelevat joukkoirtisanoutumisia, hoitajalakko peruttiin – Lindén Ylelle: ”Hallitus voi ryhtyä uusiin toimiin”
Seuraava artikkeliLehtileikkeet