Kiinnostus Attendon malliin kasvaa

  Atendo otti Rääkkylän sote-palvelut hoitaakseen toukokuussa 2011. Puolanka ja Tohmajärvi ovat tulleet Attendon Kuntaturva -kumppaneiksi sen jälkeen. Pienet kunnat ovat melko syrjäisiä, ja ennen palvelujensa ulkoistuksia ne kärsivät terveydenhuollon henkilöstöpulasta.

  Nyt yhteistyökumppaniksi hakeudutaan muistakin syistä. Johtaja Virpi Holmqvist sanoo sote-tilanteen johtaneet siihen, että kunnat ovat viime aikoina olleet hyvin paljon yhteydessä Attendoon ja kyselleet tarjolla olevaista ratkaisumalleista.

  – Kuntatalous yhdistettynä sote-uudistuksen nykyiseen vaiheeseen nostaa kunnissa huolta lähipalvelujen säilymisestä ja niiden kustannustehokkaasta hoitamisesta.

  Viime aikoina Attendo onkin saanut yhteydenottoja myös isommista kunnista. Niiden motiivina on usein yksinomaan taloudellinen tilanne.

  Kuntalaisille halutaan tarjota palvelut, mutta rahat eivät niihin tahdo riittää.

  Uhkaako sote millään tavalla Kuntaturvan kehittämistä ?

  – Joku voi sen nähdä uhkana, mutta yritystoiminnassa oleellista kaikki muutokset nähdään myös mahdollisuutena, ja sitten ryhdytään miettimään mitä tällaisissa tilanteissa voidaan kunnille tarjota, Holmqvist sanoo.