Palkka ja joustavat työolot kiinnostavat työntekijöitä – Etätyön suosio kasvaa yhä

Ihannetyönantaja tarjoaa muun muassa kilpailukykyisen palkan ja joustavat työskentelyolosuhteet. Sen sijaan taloudellisesti tiukat ajat ovat laskeneet kestävän kehityksen merkitystä, selviää työnantajamielikuvien tutkimiseen ja kehittämiseen keskittyneen Universum Finlandin tutkimuksesta.

Ihannetyönantajan ominaisuudet ovat jaettu neljään kategoriaan: työnantajan maine ja mielikuva, ihmiset ja kulttuuri, palkkaus ja etenemismahdollisuudet sekä työn ominaisuudet.

Vastaajien mukaan tärkeimmät ominaisuudet ovat kilpailukykyinen lähtöpalkka, joustavat työskentelyolosuhteet, tehtävien monipuolisuus ja arvostus henkilöstöä kohtaan.

Universumin Suomen maajohtajan Mika Sallisen mukaan pandemiasta lähtien trendi on ollut, että suuret ja vakiintuneet työnantajat ovat alkaneet kiinnostaa enemmän kuin pienet ja keskisuuret yritykset.

Sallinen arvioi tässä näkyvän työntekijöiden kasvanut arvostus työpaikan vakautta ja turvallisuutta kohtaan. Näitä ominaisuuksia kuitenkin haetaan ensisijaisesti yksityiseltä sektorilta.

Arki menee vastuullisuuden edelle

Työnantajat ovat viime vuosina viestineet vahvasti vastuullisuus teemoista parantaakseen työnantajamielikuvaansa, mutta tutkimuksen perusteella työntekijät odottavat työnantajilta monipuolisempaa viestintää.

Sallisen mukaan tutkimustuloksissa korostuvat ihmisen arkea lähellä olevat ja käytännönläheiset asiat. Työnantajan maine ja imago sen sijaan koetaan vähemmän tärkeiksi.

Vstuullisuuden teemat ja työnantajan imago ole aikaisemminkaan nousseet tuloksissa kärkeen. Korkean inflaation ympäristössä kansalaisten arkea lähellä olevat asiat ovat kuitenkin korostuneet entisestään.

Viime vuosina etätyön houkuttelevuus on jatkanut kasvuaan, minkä lisäksi työntekijät pitävät entistä tärkeämpänä työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa. Myös työnantajan tarjoamien kilpailullisten etujen kysyntä on lisääntynyt.

Kuvan lähde: Shutterstock.

Edellinen artikkeliTietoisuutta työn kuormituksesta pitäisi lisätä – Työterveyslääkäriä voisi hyödyntää enemmän
Seuraava artikkeliVarte rakentaa Imatralle palvelutalon hyvinvointialueen käyttöön