Sote-valiokunnalla kiireinen loppuvuosi, vaikka sote-uudistus ei ole ehtinyt vielä käsittelyyn

Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on kiireinen loppuvuosi käynnissä, vaikka sosiaali- ja terveyspalveluiden rakenneuudistus ei ole ehtinyt vielä sote-valiokunnan käsittelyyn.

Valiokunta kokoontui keskiviikkona kello 9.30 aamulla. Seuraava käsittely on torstaina kello 10 aamulla.

Valiokunnan käsittelyssä oli keskiviikkona koronavirusepidemiaan liittyvien asioiden, kuten EU-komission tiedonanto uusista covid19-vastatoimista, lisäksi muun muassa hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain 3 §:n ja tuomioistuinmaksulain 5 §:n muuttamisesta.

Käsiteltävänä olivat myös hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi sekä potilasvakuutuslaki ja sairausvakuutuslakien muutokset.

Torstaina valiokunta käsittelee muun muassa hallituksen esitystä eduskunnalle laiksi THL:n kaupallisten rokotetutkimuspalvelujen yhtiöittämisestä.

Sote-valiokunnalle on merkitty tähän mennessä kokouksia 9. joulukuuta asti. Eduskunta jäi viime vuonna joulutauolle 20. joulukuuta.

Edellinen artikkeliKeusote ja Eksote palkittiin Lean teko 2019 -kilpailussa
Seuraava artikkeliTHL: Koronarokotteita aluksi kolmelle kohderyhmälle