Tehokkuutta tulevaisuuden hoivateknologialla

Suomi vanhenee nopeasti, eivätkä resurssit tulevaisuudessa enää riitä ikäihmisten hoivan järjestämiseksi. Kaikki vanhustyön parissa työskentelevät tuntuvat olevan asiasta samaa mieltä – hoivaa ja hoivatyötä on pakko tehostaa merkittävästi.

Yksi konkreettinen osaratkaisu ongelmaan on modernin hoivateknologian laajempi hyödyntäminen. Suomessa on paljon hoivateknologia-alan osaamista sekä yrityksiä, joilla on tarjota asiakkailleen moderneja ja tehokkaita valmiita ratkaisuja ongelmaan.

Esimerkiksi käy lietolaisen Everon Oy:n kehittämä ja valmistama Lyra -hoivajärjestelmä, joka pitää sisällään esimerkiksi älykkäät hoitajakutsu-, kulunvalvonta- ja omaturvajärjestelmät erilaisten hoivaympäristöjen käyttöön. Lyra -järjestelmä on suunniteltu yhteistyössä hoivapalvelujen tarjoajien kanssa, tukemaan tehokasta ja joustavaa arjen työtä tämän päivän muuttuvassa hoivakotiympäristössä.

Lyra ei ole pelkästään hoitajakutsujärjestelmä – kutsu- ja hälytysominaisuuksiensa lisäksi se tarjoaa lisätietoa johdolle esimerkiksi asukkaiden aktiivisuudesta, hoitajien käyntien kestoista ja hälytysten vasteajoista yksikön henkilöstöresurssoinnin tehostamiseksi, joka puolestaan tukee henkilöstömäärän parempaa suunnittelua, tiedonkulun katkeamattomuutta ja tasalaatuisia kirjauksia.

Langaton Lyra-järjestelmä tarjoaa joustavuutta ja vapautta nopeasti muuttuviin tarpeisiin, ja sen laajentaminen ja supistaminen on vaivatonta. Lyran etuna on, että ”sama” järjestelmä toimii erillisissä rakennuksissa tai jopa eri puolilla kuntaa. Järjestelmän osia ei asenneta kiinteästi, eikä järjestelmä tarvitse toimiakseen datakaapelointia.

Järjestelmän toiminnallisuuksia voidaan helposti lisätä tai karsia muuttuvien tarpeiden mukaan, joita ovat esimerkiksi kulunvalvonta, lukituksien ohjaukset, aktiivisuuden seuranta, hoitajien omaturva, automaattiset toimenpidekirjaukset, kamerakäynnit, ovipuhelimet ja videovalvonta sekä esimerkiksi itsenäisen ulkoilijan turva Vega GPS -turvaranneke.

Kokonaisvaltaisen järjestelmän, niin kutsutun hybrimahdollisuuden, käyttö tapahtuu kätevästi muun muassa mobiililaitteista, jolloin voidaan hyödyntää mobiiliverkkoa tai paikallista WiFiä.

Kirjoittaja Ville Mäkelä on Everon Oy:n myyntijohtaja.

Lisätietoja: www.everon.fi

Edellinen artikkeliKolmen miljardin kustannussäästö – kuinka se tehdään?
Seuraava artikkeliApuvälinehuollon kulttuurivallankumous