Tietoisuutta työn kuormituksesta pitäisi lisätä – Työterveyslääkäriä voisi hyödyntää enemmän

Työpaikkojen työterveysneuvotteluissa tarvitaan työterveyslääkäri Velimatti Pirilän mukaan hyviä vuorovaikutustaitoja. Pirilä haluaa lisätä tietoisuutta työkuormituksesta ja siitä, kuinka paljon ihmiseltä voi vaatia.

– Haluaisin lisätä tietoisuutta siitä, millaista työkuormitusta ihminen kestää ja mitä työssä ylipäätään voi vaatia. Jos vaatimukset ovat kohtuuttomia, ihmisen hyvinvointi kärsii. Ihannetilanteessa kukin saisi työskennellä itselleen sopivalla kuormitustasolla, sanoo Pirilä.

Työkyvyn ongelmista huolimatta moni pystyy jatkamaan työntekoa. Se vaatii sitä, että työtä muokataan työkykyä vastaavaksi. Koskaan ei voi tietää, milloin elämään tulee sairautta ja millainen itse kunkin työkyky on tulevaisuudessa.

Työterveys voi ennalta ehkäistä sairauksia

Kaikki työnantajat eivät tiedä, missä asioissa työterveyshuolto voisi auttaa. Yrityksellä saattaa myös olla ratkottavanaan monenlaisia haasteita samaan aikaan. Silloin työterveyshuolto ei välttämättä tunnu ykkösprioriteetilta.

Pirilän mukaan työterveyslääkärin tärkein tehtävä on auttaa työpaikkoja siinä, että ihmiset eivät sairastuisi työssään. Se on ennalta ehkäisevää toimintaa. Toinen työterveyshuollon tärkeä tehtävä on miettiä, miten työntekijää voisi tukea jatkamaan työssä silloinkin, kun hänelle tulee ongelmia työkyvyn kanssa. Sairastuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että työelämästä pitää jäädä pois.

Pirilä on toiminut työterveyslääkärinä parikymmentä vuotta. Seitsemän viime vuotta hän on työskennellyt Terveystalossa. Hän on myös tulevien työterveyslääkärien kouluttajalääkäri.

 

Kuvan lähde: Shutterstock.

Edellinen artikkeliPirkanmaan hyvinvointialue purkaa laitoshoitoa – Yhteisöllistä asumista lisätään
Seuraava artikkeliPalkka ja joustavat työolot kiinnostavat työntekijöitä – Etätyön suosio kasvaa yhä